Почео меморијални турнир "Играјмо за 16"

Први такмичарски дан на XXI Меморијалу "Играјмо за шеснаест " протекао је у знаку сећања на колеге, рођаке и пријатеље убијене 23. априла 1999. године у НАТО бомбардовању зграде РТС-а. Минут ћутања у част шеснаест РТС-ових означио је и почетак првих фудбалских утакмица за групу РТС.

"Време пролази али ми остајемо истрајни у намери да се спортом, игром на спортском терену, сваког пролећа сећамо наших најмилијих, драгих сарадника и пријатеља који су изгубили животе 1999. године. Посебно је важно да се све више младих колега интересује и учествује у овом меморијалном и хуманитарном такмичењу", истакао је Мирослав Медић, заменик председника Организационог одбора Меморијала и представник породица убијених радника РТС-а.

Веселин Грозданић, председник Организационог одбора Меморјала истакао је да су се фудбалском турниру ове године придружиле екипе из још два града у Србији, Новог Сада и Грачанице.

"Интересовање за турнир је и ове године велико, очекујемо потврде још неколико нових екипа и радујемо се да нас је све више у овој заиста великој и посебној манифестацији која траје из недеље у недељу пуна три месеца. Тежимо да у спортском и фер плеј духу негујемо сећање на жртве из 1999. године у жељи да се никада и никоме не понове."

Спорт, међутим, буди јаке емоције па је тако већ првог дана било много узбуђења у сали Завода за спорт и медицину спорта на Кошутањаку у утакмицама првог кола такмичења.

У првој утакмици фудбалског турнира за тимове РТС-а екипа Обезбеђење савладала је Возни парк са 4:2, а убрзо потом победили су и у утакмици против тима Мастер. Прве победе и ремије забележили су тимови ЕКГ Електровод, Техника и продукција и Музичка продукција РТС.

Због црвених картона играчи Драган Јанковић (Техника и продукција), Милан Бишевац (Техника и продукција) и Бојан Цолић (Радио Београд) суспендовани су са следеће утакмице. Дисциплинска комисија, наредне недеље, одлучиће о дужини њихове суспензије.

Друга фаза такмичења за екипе РТС-а игра се у недељу 23. фебруара, такође у Заводу за спорт и медицину спорта на Кошутњаку.

Суперфинале овогодишњег турнира је у недељу 12. априла.

Овде можете видети резултате прве фазе такмичења за 21. меморијални турнир "Играјмо за 16".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 16. феб 2020, 21:37) - anonymous [нерегистровани]

Igrajmo za sesnest

Pravda za Bisketa

(недеља, 16. феб 2020, 18:13) - 3. Sprat [нерегистровани]

Biške

Biševac je Car.