Први дерби ветерана Партизана и Црвене звезде на Меморијалу

Након шестог викенда и 96 одиграних утакмица познати су финалисти шест група (ПРИЈАТЕЉИ, ПАРТНЕРИ, ЧУВАРИ СРБИЈЕ, РТС, ВЕТЕРАНИ И МЕДИЈИ). Ове утакмице одиграће се наредног викенда у суботу 30. марта у ПОСКО АРЕНИ код Цареве ћуприје, осим финала групе РТС која је заказана за недељу 31. марта у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије. Истог дана, само у Поско арени, први пут на овогодишњем турниру појавиће се и осам екипа из групе ЖЕНЕ.

Овог викенда су прво играле екипе из групе ЧУВАРИ СРБИЈЕ. Екипе ЦОПО и ИПА Београд су одиграле узбудљиву и неизвесну утакмицу која је решена тек након пенала, где је спретнија била екипа Центра за основну полицијску обуку. У другом баражу кадети Војне академије су сигурном игром савладали екипу БИЕ. У полуфиналним дуелима Ватрогасци су голом Величковића у 24 минуту утакмице успели да савладају са 1-0 новајлије на турниру - ЦОПО. У другом полуфиналу Кадети су ипак бољом игром заслужено савладали Комуналну полицију са 3-1. За наредни викенд заказано је финале између ВАТРОГАСНЕ БРИГАДЕ и КАДЕТА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ.

Након ове групе на терен су изашле екипе из групе МЕДИЈИ. У дуелу две студентске екипе боља је била екипа ФАМ Универзитета која је са 3-0 савладала екипу Шумарског факултета и тако се пласирала у полуфинале. Тамо их је чекала екипа Радио телевизије Војводине. Након вођства студената голом изврсног Бојића, РТ Војводине је некако успела да изједначи у 25 минуту преко Поповића. После регуларних 1-1 и извођења пенала, изврсни голман РТ Војводине, Љубиша Марковић одвео је своју екипу у финале. У другом полуфиналу, прошлогодишњи победник ове групе, екипа Српског телеграфа, није успела да одоли одличној екипи Арене спорта која је победила са 3-1. Дакле, у финалу нас очекује дуел старих познаника: РТ Војводине и Арене спорта, односно, два велика стратега - Будимира Марковића и Ивана Радуловића.

У дворани Шумице, која је угостила екипе из групе Ветерани, први пут на мегдан су изашли ветерани фудбалских клубова Партизана и Црвене звезде. У правим мајсторијама играча обе екипе виђено је седам голова, много шанси и што је најважније изузетна фер игра обе екипе. Почело је брзим вођством Партизана од 2-0, головима Ристића и Смиљанића, да би Црвена звезда врло брзо узвратила головима Ђаковића и Марковића. На полувреме се отишло са резултатом 2-2. У другом полувремену након обостраних шанси у 19 минуту Партизан долази до вођства голом Радојичића. У 23 минуту Вучићевић повећава предност на 4-2, да би коначан резултат постигао Лазић голом у 26 минуту.

Након ове утакмице, Ветерани Ватрогасне бригаде и екипа 250. Ракетне бригаде одиграле су неизвесну утакмицу до самог краја. Сви голови су виђени у првом полувремену, а Ватрогасци су своје вођство од 2-1 успели да сачувају до краја утакмице. У утакмици полуфинала УВФК Београда и Ветерана Ватрогасне бригаде виђена је тврда и оштра утакмица без голова у којој су се највише истакли голмани. Након извођења пенала успешнија је била екипа УВФК Београда која ће свој мегдан у финалу ове групе поделити са Ветеранима ФК Партизана.

У групи ПАРТНЕРИ екипа Интелектуалца је убедљиво савладала повратника на турнир и бившег шампиона, екипу Старог Дифа. У другом баражу Поско арена је после 1-1 из првог полувремена, просто прегазила екипу Аде са 8-2 и подсетила на своје шампионске дане. Након баража одмах су изашле екипе Треф спорта и Интелектуалца. У изузетно тврдој утакмици Интелектуалац је тек након извођења пенала савладао екипу Треф спорта и пласирао се у финале где ће чекати екипу Поско арене која је након преокрета савладала екипу Софе.

Група ПРИЈАТЕЉИ: Већ на првој утакмици баража виђена је изврсна утакмица између актуелног шампиона меморијала, екипе Водовода, и двоструког победника ове групе, екипе Аеродрома Николе Тесле. После регуларних 2-2, тек након извођења пенала Водовод се пласирао у полуфинале. У другом баражу, Завод за спорт је сигурном игром савладао повратника на меморијал, екипу ЈП Аде Циганлије. У полуфиналним мечевима, Водовод је у 8 минуту голом Бранислава Станковића повео против Академца и ту предност успео да сачува до краја утакмице. Најпријатније изненађење турнира, екипа Про тента, наставила је са одличним партијама. Овог пута су савладали са 2-0 Завод за спорт, а у финалу из чека актуелни шампион, ЈКП Београдски водовод и канализација, којег су већ савладали на почетку турнира са 3-1.

Резултати по групама:

Група ЧУВАРИ СРБИЈЕ

Група МЕДИЈИ

Група ПАРТНЕРИ

Група ПРИЈАТЕЉИ

Група ВЕТЕРАНИ

Група РТС

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво