Читај ми!

Убедљив старт Ветерана РТС

Меморијални турнир "Играјмо за 16", јубиларни 15. по реду, почео за екипе Радио-телевизије Србије у Спортском центру Вождовац на Бањици.

Почетак 15. јубиларног Меморијалног турнира "Играјмо за 16" за екипе Радио-телевизије Србије данас у Спортском центру Вождовац на Бањици почео је минутом ћутања у знак сећања на настрадале колеге у НАТО бомбардовању 1999. године.

На премијерној утакмици А групе представиле су екипе ХД 2 и Сценска. Екипа ХД 2 показала је висок ниво игре, а с обзиром на то да су велики фаворити у А групи, победом од 3:1 само су потврдили таква очекивања. 

Међутим, Сценска је успела да поведе са 1:0 у осмом минуту преко Вуликића. Након тога ХД 2 је головима Живковића, Јолића и Поповића успео да дође до убедљивог тријумфа од 3:1.

Била је то прва утакмица на 15. Меморијалном  турниру "Играјмо за 16", а већ у наредном мечу, који је одигран такође у А групи, играле су екипе Мастер и Несаломиви. Мастер је такође био убедљив. Тријумфовали су са 2:0, захваљујући двоструком стрелцу Ивану Стојановићу. Несаломиви су имали неколико изузетних прилика, али је бриљирао голман Мастера Гојко 
Прпа. Капитен Мастера Небојша Лубарда предводио је своју екипу на терену.

У Б групи бранилац титуле, екипа Ветерана, на старту овогодишњег турнира демонстрирала је силу. Убедљиво су савладали екипу Возног парка са 2:0. Стрелци су били Небојша Терзић и Никола Сабољев. Ветеранима је досуђен и седмерац у деветом минуту, али је Стаменковић одбранио ударац Коцића. Легенда Ветерана РТС-а Душко Радић поново је био уз свој тим.

У другој утакмици Б групе, састали су се Радио Београд и Сервер. Није било победника, јер утакмица је завршена резултатом 1:1. Стрелци су били Томић за екипу Сервера и Александар Радичевић за тим Радио Београда. За најбољег играча меча проглашен је голман екипе Радио Београда Владе Радичевић.
 
У Ц групи, одмах на старту одигран је дерби између Спортске редакције и Обезбеђења. Виђена је заиста велика борба. Екипа Обезбеђења, која већ годинама игра у истом саставу, одиграла је изванредно и тријумфовала са 3:1. Повела је екипа Обезбеђења са 1:0 већ у  трећем минуту голом Букумировића. Са 2:0 Обезбеђење је било у вођству у првом минуту наставка, односно 16. минуту меча поготком Милосављевића, да би у 18. минуту голом Петровића Спортска смањила резултат на 2:1. Коначних 3:1 за Обезбеђење поставио је Петковић у последњем, 30. минуту утакмице.

Друга утакмица Ц групе није одиграна, јер се екипа Јутарњег програма није појавила на терену, тако да је екипа Изградња и одржавање службеним резултатом 3:0 уписала прва три бода  у такмичењу.

На старту такмичења у групи Д састале су се екипе Информативног програма и Јуниора. Екипа Јуниора није могла да парира много искуснијим играчима Информативног програма, који је тријумфовао са убедљивих 5:0. У другој утакмици Д групе екипе Расвета и Меда и Музичке продукције поделиле су бодове. Било је 1:1.

Организација такмичења функционисала је беспрекорно. Делегати такмичења и саме судије на терену нису имале много посла, јер у духу турнира, фер- плеј био је на првом месту.

Судији Ивану Станковићу ово је трећи узастопни турнир на којем дели правду.

Друго коло РТС-овог дела турнира "Играјмо за 16" је наредне недеље, 16. 
фебруара .
 

Група А:
1. ХД 2 - 3 бода
2. Мастер - 3 бода
3. Сценска - 0 бодова
4. Несаломиви - 0 бодова

Група Б:
1. Ветерани РТС - 3 бода
2. Радио Београд - 1 бод
3. Сервер - 1 бод
4. Возни парк - 0 бодова

Група Ц:
1. Изградња и одржавање - 3 бода
2. Обезбеђење - 3 бода
3. Спортска - 0 бодова
4. Јутарњи програм - 0 бодова

Група Д:
1. Информативни - 3 бода
2. Расвета и Меда - 1 бод
3. Мизичка продукција - 1 бод
4. Јуниори - 0 бодова 

Званичне резултате Првог кола можете преузети овде.

Саставе свих екипа учесника Првог кола можете преузети овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара