Читај ми!

„Кућа здравља“ победник турнира у Суботици

Ближи се почетак јубиларног, 15. Меморијалног турнира у малом фудбалу ,,Играјмо за 16''. Ове године турнир ће окупити највећи број екипа до сада, а очекује се да ће учествовати више од 120 тимова из осам градова наше земље, али и из иностранства.

Уочи жреба турнира који ће играти искључиво радници РТС-а, у Суботици, једном од осам градова који ће дати своје представнике у самој завршници такмичења, одржан је традиционални турнир, уједно и такмичење које је одлучило представнике овог града за овогодишњи турнир „Играјмо за 16".

Суботичани су одиграли 41. Новогодишњи турнир у малом фудбалу, а тријумфовала је екипа „Кућа здравља", која ће и представљати Суботицу на завршном турниру РТС-а. Сви одиграни мечеви су већ у елиминационој фази били изузетно занимљиви.

У саму завршницу пласирале су се екипе „Кућа здравља" и „Шеки ентеријери". После регуларних 40 минута, резултат је био нерешен, 2:2, тако да је победник одлучен после пенала. Већу концентрацију и сигурност показала је екипа Кућа здравља, која је победила резултатом 6:5. Осим прелазног пехара победничкој екипи припао је и чек од пола милиона динара.

У име Организационог одбора Меморијала „Играјмо за 16" и Спортског савеза Србије, награду је уручио Светозар Станковић. Другопласираној и трећепласираној екипи, награде су уручили Драгомир Ћаласан и Душко Радић.

У ревијалном делу манифестације у Суботици меч су одиграли спортски новинари Суботице и Радио- телевизије Србије, у којој су победили Београдјани са 6:2. Била је то увертира и промоција предстојећег, 15. Меморијалног турнира „Играјмо за 16", који се организује у знак сећања на колеге настрадале у НАТО бомбардовању РТС-а 1999. године.

Прошле године, на турниру је учествовало више од 100 екипа из шест градова Србије.
Рок за пријаву тимова, што се овогодишњег такмичења тиче, завршен је првог фебруара. Оно што је најзанимљивије јесте да турнир почиње већ 8. фербруара, традиционалним мечевима између екипа РТС-а. Жреб за овај део турнира одржаће се 4. фебруара у просторијама РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара