Читај ми!

Објављен календар Ф1 за наредну сезону, рекордне 24 трке

Међународна аутомобилска федерација објавила је данас календар за наредну сезону Формуле 1, на којем се налазе рекордне 24 трке.

"Најбржи циркус" стартује у марту трком у Бахреину, а крај сезоне је у новембру у Абу Дабију. 

Шампионат ће почети трком у Бахреину петог марта 2023. године, да би затим уследиле трке за Велике награде Саудијске Арабије (19. март) и Аустралије (2. април).

Трка у Кини на програму је 16. априла, а у Азербејџану две недеље касније. Трка у Мајамију је на програму 7. маја, а Емилије Ромање 21. маја.

Трка у Монаку је на програму 28. маја, 4. јуна у Шпанији, а 14 дана касније на програму је трка у Канади.

У јулу ће бити вожене четири трке. Трка у Аустрији биће вожена другог јула, 9. јула у Великој Британији, 23. јула у Мађарској, а недељу дана у Белгији.

Шампионат Ф1 ће после летње паузе бити настављен 27. августа у Холандији. Следи трка у Италији 3. септембра, затим у Сингапуру 17. септембра, а у Јапану седам дана касније.

Трка у Катару биће одржана 8. октобра, а у америчком Остину 22. октобра, а у Мексику недељу дана касније.

Трка у Бразилу биће одржана петог новембра, а у Лас Вегасу у суботу 18. новембра, док ће финале Ф1 бити у Абу Дабију осам дана касније.

"Присуство 24 трке у календару Ф1 2023. године је додатни доказ раста и привлачности спорта на глобалном нивоу. Додавање нових трка и задржавање традиционалних места показује да ФИА добро управља спортом", навео је председник ФИА Мохамед Бен Сулајем.