Читај ми!

Борковић доживео удес на релију у Загребу

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић и његов сувозач Игор Марковић доживели су удес на релију у Загребу. Наши возачи су ударили у дрво при брзини од 97 километара на час, али на сву срећу нису озбиљније повређени.

Борковић је одлично почео 48. издање релија Загреб опен у својој шкоди Р5.

Од самог почетка било је евидентно да је наш ас један од најбржих возача на стази и да ће водити велику борбу са фабричким возачем хјундаија, Словенцем Роком Турком. 

Већ током шејкдауна Борковић је био најбржи, испред Турка и Аустријанца Симона Вагнера. 

У суботу су, пред шејкдаун, вожена и два специјална испита на Јастребарском недалеко од Загреба. 

Током првог од укопно осам специјала, Борковић и Турк су имали готово идентично време, Словенац је био бржи за једну десетинку и очекивала се велика борба у током другог специјалног испита. 

Публика је од самог старта релија у Загребу била одушевљена новим ривалством два велика аса у Европском рели трофеју. 

Веома захтевна стаза на којој се почетком априла возио и Светски рели шампионат у Хрватској потпуно је одговарала нашем асу, који је маестрално возио и током другог специјалног испита и стекао готово три секунде предности у односу на Турка. 

Борковић је деловао убедљиво, повећавао је предност у односу на конкуренте, али онда му се догодио велики пех. 

Наш шампион је изашао задњим левим точком са асфалта, незгодно је захватио земљани и шљунковити део пута и при брзини од 97 километара на час ударио право у дрво.

Брзо је реаговала екипа хитне помоћи, српска посада одведена је у болницу на детаљна испитивања и установљено је да ниједан од њих нема тежих повреда.

Иако су уз много среће Борковић и Марковић избегли озбиљније повреде, а сумњало се на преломе кључне кости и ребара код обојице, услед квара на аутомобилу нису били у могућности да наставе такмичење.

"Стаза је захтевна, остало је доста шљунка и проклизали смо. Успели смо да закочимо и прођемо без последица. Ипак, превентивно смо отишли до болнице, урадили неопходне снимке, мало смо се угрували али што је најважније ништа нисмо сломили. Хвала свима на подршци и брзо се враћамо на стазу", рекао је Борковић Танјугу.

У недељу је на програму још шест специјалних испита на 48. издању Ина Делта релија Загреб опен 2022. 

У генералном пласману води Словенац Рок Турк са 35,6 секунди предности у односу на Вагнера из Аустрије. 

Укупна дужина итинерера током овогодишњег релија у престоници Хрватске износи 533 километра, са 155 километара специјалних испита. 

Иначе, после више него успешне декаде у Светским и Европским шампионатима на кружним стазама, Борковић је одлучио да ове сезоне каријеру настави у релију. 

Наш најбољи аутомобилиста ће од 23. до 25. септембра поново возити Србија рели на којем је победјивао 2019. и 2020. године. 

Борковић ће и на нашем најзначајнијем аутомобилском такмичењу бити један од највећих фаворита за трећу победу у каријери. 

Ове сезоне нашем Нис Петрол рејсинг тиму подршку ће давати Еуросол тим из Мађарске са којим је Борковић већ освојио поменуте две титуле на Србија релију.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара