Читај ми!

Болид Макса Ферштапена у Београду

Болид Ред Була РБ14 из 2018. године, за чијим је воланом седео актуелни шампион Формуле 1 Макс Ферштапен, стигао је у Београд, у оквиру "Red Bull showrun" турнеје.

Болид ће се у ТЦ Ушће налазити до среде, 13. априла, потом се сели у Ада Мол, где ће бити изложен од 14. до 16. априла. Од 17. до 19. априла биће приказан у Мега Максију у Нишу, док ће последња станица бити у Делта ситију 21. и 22. априла.

Ово је својеврсна припрема за Ред Булов "showrun" спектакл који ће се одржати 17. септембра у Београду, када ће за болидом Формуле 1 седети легендарни Дејвид Култард.

"То је главни догађај, Дејвид Култард ће 17. септембра у шампионском болиду из 2011. године возити улицама града - популарна "Кинки Кајли" Себастијана Фетела. Тада ће возити од Студентског парка у Београду до хотела Москва. Можда се рута и продужи, али за сада других информација немамо. Свакако, у Београд ће доћи аутентичан болид Формуле 1 са којим је Себастијан Фетел освојио другу од четири узастопне титуле. Ово је свакако промоција, припрема, па и најава да сви љубитељи аутомото спорта, па и шире, виде уживо један болид Формуле 1", рекао је Срђан Ерцег, промотер "Red Bull showrun".

Тог 17. септембра, после Даласа, Токија, Мексико ситија, Белфаста, Копенхагена, Џеде и других светских метропола, на улицама Београда ће се осетити дух најбржег каравана на свету.