Читај ми!

Борковић седми на ТЦР трци у Монци

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је седмо месту у првој данашњој трци на чувеној стази Монца у Италији, где се вози шести тркачки викенд Европског ТЦР шампионата. Друга трка на стази у Монци возиће се у недељу од 13.30 уз директан пренос на Другом програму РТС-а.

Први кроз циљ је прошао Аргентинац Франко Гиролами, другопласирани је Џек Јанг а треће место је освојио Фелице Јелмини.

Душан Борковић је добро стартовао на 11. трци у сезони и у првом делу трке се током три круга надметао за пету позицију са још три конкурента.

Током седмог круга у једном тренутку је један од конкурената излетео са стазе а Борковић је пао на осму позицију јер је изгледа поново имао проблема са мењачем. У наставку Борковић је успео да поправи пласман за једно место и трку је завршио на седмом месту.

Уз нове освојене бодове Душан Борковић је тренутно 11 са 156 бодова. У генералном пласману првопласирани је Микел Азкона док је Гиролами на другој позицији а трећепласирани је Нилс Лангевелд.

"Љут сам због оволико проблема са аутомобилом, посебно јер се са мењачем понавља. Верујем свом тиму и видим да инжењери дају све од себе, али ја заиста не знам више ни коме, ни чему да припишем оволике кварове. Остаје ми нада да ћу добру стартну позицију успети да искористим бар у сутрашњој трци", рекао је Борковић након првог дана у Монци. 

Друга трка на стази у Монци возиће се у недељу од 13.30 уз директан пренос на Другом програму РТС-а. 

 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво