Читај ми!

Ферстапен победио на свом Зандворту и преузео вођство у шампионату

Макс Ферстапен тријумфовао је у трци за Велику награду Холандије и преузео водећу позицију у генералном пласману возача у Формули 1. Хамилтон завршио као други, Ботас трећи, испред Гаслија и Фераријевог двојца Саинц-Леклер.

Одличну трку одвезао је Макс Ферстапен на Великој награди Холандије и са нових 26 бодова преузео прво место у конкуренцији возача.

Холанђанин је обележио прву трку на Зандворту после 36 година и тријумфа Никија Лауде испред Алана Проста - први је прошао кроз циљ после 72 круга стазе дуге 4.259 метара.

Била је то седма победа за Ферстапена ове сезоне, укупно 17. у каријери.

Ферстапен је стартовао са пол-позиције, само у једном тренутку изгубио прво место од Валтерија Ботаса, али се успешно борио са два Мерцедеса и на крају одбио нападе Луиса Хамилтона.

Седмоструки светски шампион завршио је трку као другопласирани, у последњем кругу је извозао најбржи круг и освојио додатни поен, али је ипак изгубио прво место у шампионату.

Треће место је заузео још један Мерцедесов возач Валтери Ботас, који се оглушио о наредбе тима и одвезао најбржи круг трке, два круга пре краја, који је Хамилтон ипак успео да надмаши.

Четврто место освојио је Пјер Гасли из Алфа таурија, док су Фераријеви возачи Карлос Саинц и Шарл Леклер заузели пето и шесто место.

Ландо Норис завршио је трку као десети и изгубио треће место у конкуренији возача.

Ферстапен сада има три бода више од Хамилтона у трци за титулу (224,5-221,5), Ботас је сада трећи, а Норис четврти у генералном пласману.

Перез је пети у укупном пласману, Леклер шести, а Саинц седми.

Већ наредне седмице "најбржи караван на свету" сели се у Италију, где се вози трка за Велику награду Италије у легендарној Монци.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво