Читај ми!

Ферстапен: Хамилтон се понаша неспортски, без поштовања

Возач Формуле 1 Макс Ферстапен оптужио је победника трке за Велику награду Велике Британије Луиса Хамилтона да нема поштовања и да се понаша неспортски, након њиховог судара на стази Силверстон, када је Холанђанин завршио трку већ у првом кругу.

Возач Ред Була је одвезен у болницу након што се у недељу његов болид свом силином "закуцао" у заштитни зид после контакта са Хамилтоном, а удар је био силине 51Г, пренео је Би-Би-Си.

"Врло сам разочаран што сам овако завршио трку. Гледајући прославу док сам био у болници видео сам непоштовање и неспортско понашање, али идемо даље", оценио је Ферстапен.

Ферстапен је пребачен у болницу из предострожности, али је на Твитеру написао да је "ок".

Трка је била прекинута на десет минута, а за то време је Хамилтон стигао да поправи свој болид и настави трку.

Британац је добио казну од 10 секунди заостатка након инцидента, након чега је пао на четврто место, али се вратио у трку и претекао возача Ферарија Шарла Леклера, освојивши четврти пут трку ове године.

"Казну коју је добио нам не значи ништа и не даје осећај правде због опасног потеза који је Луис учинио током трке", изјавио је Ферстапен, након што је Хамилтонов точак закачио болид Холанђанина.

Хамилтон је рекао да је био прилично далеко док је пролазио поред њега, али је додао да није видео ривала да прави маневар, "али је онда ушао у кривину и дошло је до судара".

"Наравно, никада не бих желео да освојим трку на овај начин, али се овакве ствари дешавају. Само се надам да је Макс океј. И радујем се наредним тркама", рекао је Хамилтон.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво