Читај ми!

Роман Грожан поново у болиду формуле 1, последњи круг у каријери на стази Пол Рикар

Француски возач Роман Грожан наредног месеца поново ће сести у болид формуле 1, први пут од тешке несреће коју је доживео у новембру прошле године, на трци за Велику награду Бахреина.

Грожан је у пуној брзини ударио у зид возећи болид екипе Хас, после чега се његово возило запалило, а Француз је имао много среће и прошао са опекотинама и неколико напрслих ребара.

У децембру је оперисао обе руке, а сада ће имати прилику да још једном ради оно што највише воли - да вози болид формуле 1 и то на свом домаћем терену, стази Пол Рикар.

Грожан ће возити тест вожњу у Мерцедесовом болиду W10, у којем је Луис Хамилтон пре две године освојио шесту титулу шампиона Европе.

"Каква прилика! Велико хвала Тоту (Волфу) и комплетном Мерцедесовом тиму што су ми то омогућили. Последња вожња пред домаћом публиком на Великој награди Француске у болиду формуле 1. Може ли боље?", похвалио се Грожан путем Твитера.

Француз има 35 година, формулу 1 вози од 2009. годинем а наступао је за тимове Рено, Лотус и Хас. У каријери је десет пута завршавао на подијумима, док има извожен један најбржи круг.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво