Читај ми!

Почиње најбржи циркус на свету, Ферстапен убедљиво до пол позиције

Актуелни викенд обележиће почетак нове сезоне Формуле 1, а ако је судити према уводним представама, очекује нас много интересантније такмичење него протеклих неколико година. Најбржи циркус на свету стартује Великом наградом Бахреина и на челу колоне наћи ће возач Ред Була Макс Ферстапен.

Ферстапен је прво био најбржи на три слободна тренинга, да би доминантном вожњом и на званичним квалификацијама дошао до пол позиције.

Холанђанин је круг на стази одвозао у времену 1:28.997, оставивши испред себе актуелног шампиона Луиса Хамилтона.

"Имали смо сјајну недељу тестирања. Нема гаранција, али болид функционише како треба, уживање је возити га. Ветар се мења, морали смо да се прилагодимо, али успели смо. Срећан сам због пол позиције. Болид је сјајан и на кратке и на дуге стазе", рекао је Ферстапен.

Хамилтон је за Максом заостао 0,388 стотинки, док ће се у другом реду наћи трећепласирани Валтери Ботас, односно четвртопласирани Шарл Леклер.

Првих десет комплетирају Пјер Гасли (Алфа Таури), Данијел Рикардо (Мекларен), Ландо Норис (Мекларен), Карлос Саинс (Ферари), Фернандо Алонсо (Алпина) и Ленс Строл (Астон Мартин).

"Честитам Максу, одличан посао засад. Дао сам свој максимум. Момци у фабрици урадили су изванредан посао, близу смо Ред Булу и мислим да је то сад успех", казао је Хамилтон.

Трка за Велику награду Бахреина на програму је у недељу од 17.00 по средњоевропском времену.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво