Читај ми!

Екипа РТС-а на старту прве етапе Дакар релија

Ауто-мото трка Дакар рели по 43. пут почела је кратким специјалним испитом у околини Џеде на основу кога је одређен стартни поредак такмичара за прву етапу која је дугачка 623 километра.

На овогодишњем Дакар релију биće укупно 12 етапа у дужини од 7500 километара, a tакмичари ће на циљ стићи 15 јануара.

"У Саудијској Арабији је јако топло, преко 30 степеми. Пуно је песковито и сва је стећа што је јуче падала кипа па је тло доста тврдо. Возили смо доста и на каменитом терену." Рекао је Габор Сагмајстер представник Србије на овом такмичењу.

Мотоциклиста из Словачке Иван Јакеш и неколико чланова његовог тима били су позитивни на тесту за коронавирус па је за њих такмичење завршено и пре почетка такмичења.

Извештач РТС Предраг Милинковић је у репортажи пренео утиске и део атмосфереу Саудијској Арабији истакавши љубазност домаћина и жељу да у свену помогну.

Срео се и са нашим људима који живе у квартовима намењеним странцима, а истакнуто је конзервативан однос према женама значајно променио.

Репортажа је закључена констатацијом да у Џеди не постоји градски превоз, сви користе своје аутомобиле јер су цене горива занемарљиво мали. Литар дизела је 16, а литар бензина 32 динара.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво