Читај ми!

Нико никада као Хамилтон – Британац срушио Шумахеров рекорд

Возач "Мерцедеса" Луис Хамилтон исписао је историју Формуле 1 и постао најуспешнији човек у "најбржем циркусу на свету" по броју победа. Хамилтон је освојио Велику награду Португалије и стигао до 92. тријумфа у каријери, чиме је претекао легендарног Михаела Шумахера и осамосталио се на првом месту вечне листе.

Британац је на стази "Алгарве", у 12. трци овогодишњег шампионата, рекорд поставио у својој 14. такмичарској сезони. До сада је учествовао на 262. трке и побеђивао на 28 различитих стаза.

Луис је тако претекао једног од најбољих возача свих времена, који је овај јединствени резултат поставио после трке у Кини 2006. године.

Актуелни шампион Формуле 1 доминантно је тријумфовао у Португалији, пошто је имао чак 25 секунди предности у односу на првог пратиоца, клупског колегу Валтерија Ботаса. Њима се на подијуму придружио Макс Ферстапен из Ред Була, док су првих 10 комплетирали Шарл Леклер, Пјер Гасли, Карлос Саинс, Серхио Перес, Себастијан Окон, Данијел Рикардо и Себастијан Фетел.

Иако је слабије стартовао и пао на трећу позицију по кишовитој стази "Алгарве", Хамилтон се вратио када је киша стала. У 20. кругу је избио на прво место и више се није освртао.

Након осме победе ове сезоне и најбржег круга у Португалији на челу генералног пласмана има 256 бодова, а прате га Ботас са 179 и Ферстапен са 162.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се већ наредног викенда Великом наградом Ређо Емилије на стази "Енцо и Дино Ферари" у Имоли. Тај тркачки викенд ће се разликовати од осталих ове сезоне јер неће бити слободних тренинга у петак.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво