Читај ми!

Џордан постаје "тркачко височанство" и оснива NASCAR тим

Мајкл Џордан, најбољи кошаркаш свих времена, покренуо је нови бизнис и основао NASCAR тим који ће се такмичити од 2021. године. Џордан је, заједно са возачем Денијем Хамлином, основао нову екипу, за коју је познато да ће возити Буба Валас.

Његово "летеће височанство" биће већински власник тима, док ће Хамлин имати мањи удео у власништву.

Легендарни НБА кошаркаш ће тако постати први тамнопути челник у историји NASCAR-а, који ће бити већински власник једног тима, још од члана Куће славних Вендела Скота током шесдесетих и седамдесетих година прошлог века.

"Одрастајући у Северној Каролини, моји родитељи би водили моју браћу, сестре и мене на трке и ја сам фан NASCAR-а читав свој живот. Шанса да поседујем свој тим у сарадњи са мојим пријатељем Денијем Хамлином, и да имамо Бубу Валаса за возача, нешто је што ме веома узбуђује", написао је "летећи Мајк" у саопштењу.

"Током историје, NASCAR је имао проблема са разноврсношћу и била је неколицина тамнопутих власника. Тајминг делује перфекта и овај спорт напредује и прихвата друштвене промене све више. Као додатак недавним активностима и донацијама које сам упутио за борбу против системског расизма, ово видим као шансу да едукујем нову публику и отворим више могућности за црнце у ауто-мото спорту."

Његов партнер је ову прилику назвао "јединственом".

"Ово је јединствена прилика која се пружа једном у животу и верујем да је идеалан избор у овом тренутку моје каријере", рекао је возач који је објавио да ће на крају сезоне напустити тим Ричард Пети Моторспортс.

Водећи људи овог веома популарног начина тркања у Америци били су презадовољни што се њиховом тиму приључила таква величина.

"Поносно дочекујемо Мајкла Џордана у нашу NASCAR породицу и радујемо се што ће Мајкл, Дени и Буба Валас да се такмиче од 2021. године. Мајкл је глобална спортска фигура и прослављени шампион, а такмичарски карактер га је поставио међу највеће спортисте свих времена", стоји у саопштењу NASCAR-а", пише у објави.

"Његово присуство на врхунском нивоу NASCAR-а додатно ће ојачати такмичење, узбуђење и 'моментум' који расте око нашег спорта. Желимо Мајклу и његовом тиму огроман успех", додаје се.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво