Леклер се извинио тиму због инцидента на стази

Већ у првом кругу трке за Велику награду Штајерске возач Ферарија Шарл Леклер је направио велику грешку и из трке избацио и себе и тимског колегу Себастијана Фетела. Још у току трке Леклер се огласио на друштвеним мрежама и упутио извињење тиму због грешке којом је обележио старт друге трке у сезони.

И у јучерашњој трци за пол позицију Леклер је имао лош дан, па је кажњен одузимањем три позиције због чега је стартовао са 14 места.

"Разочаран сам у себе. Жао ми је, али то није довољно. Себ није направио ниједну грешку данас. Изневерио сам свој тим који је напорно радио читаве недеље. Био сам превише жељан да већ у првом кругу стигнем до добре позиције. Научићу из тога", написао је Леклер 

Возач из Монака је већ у првом кругу данашње трке кренуо у напад у кривини, али за то није било довољно простора па је са стазе избацио и клупског сувозача Себастијана Фетела.

Срећом није дошло до веће несреће и оба возача Ферарија су стигла до бокса, али нису могли наставити трку.

У првој трци сезоне за Велику награду Аустрије Шарл Леклер је био другопласиран, а и Себастијана Фетела је освојио бодове без којих ће овога пута остати оба возача Ферарија.

Сви познаваоци Формуле1 су се већ сложили да превелики губитак бодова у овако скраћеној сезони неће бити лако надокнадити.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво