Хунгароринг без публике, враћа се НАСКАР

Трка Формуле 1 за Велику награду Мађарске, која се вози на стази Хунгароринг, моћи ће да се вози, али без присуства публике, саопштили су организатори. Још једна вест за љубитеље ауто-мото спорта ускоро се наставља такмичење америчког НАСКАР-а.

Организатори Формуле 1 желе да овогодишња сезона почне 5. јула трком за Велику награду Аустрије, друга би била ВН Велике Британије на стази у Силверстону. Ф1 још није објавила нови календар, још се чекају потврде које ће трке бити одржане.

Трка на Хунгарорингу у сада већ старом календару имала је 2. августа. Међутим, Мађарска је забранича одржавање свих догађаја са преко 500 учесника до 15. августа, тако да ће ова трка морати да се одржи без присуства гледалаца.

Љубитељи брзене, нарочито они у САД, коначно ће моћи да уживају у тркама, наравно испред телевитора. Наставља се такмичење НАСКАР-а. Следи паклених десет дана - од 17 до 27. јула биће одвожено седам трка. Прве три трке, од 17. до 20. јула, биће одржане на стази у Дарлингтону у Јужној Каролини, док ће преостале четири, од 24. до 27. јула, бити вожене у Шарлоту у Северној Каролини.

Све ове трке биће божене без присуства гледалаца на трибинама.

Екипе ће морати да се придржавају строгих заштитних мера. Уз стазу ће моћи да се налазе само лиценцирани чланови тимова, који ће имати обавезу да носе маске. У гаражама тимова сви ће морати да одржавају социјалну дистанцу. Сваки тим може да броји максимално 16 чланова, укључујући и возаче. Свима ће се насумично и повремено мерити температура тела, а при појави симптома инфекције лице ће бити удаљено, што укључује и возаче.

Такође, у Дарлингтону, на прве три трке, неће бити квалификација нити званичних тренинга, док се организатори трка у Шарлоту покушати да одрже квалификације.

Објавом ревидираног каледара НАСКАР се придружио УФЦ-у, који је први на америчком тлу објавио програм повратка такмичења. Прво УФЦ такмичење у слободној борби планирано је за 9. мај.

НАСКАР је сезону прекинуо 16. марта, после само четири одржане трке од планираних 36, колико их је у календару.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара