Кад нема праве, добра је и виртуелна Формула 1

Белики број возача Ф1 одлучио се да за време паузе у такмичењу, изазване пандемијом коронавируса, опроба своје умеће у виртуелном вожењу болида. Последњи који није одолео таквом изазову је Себастијан Фетел.

Иако важи за неког ко није активан на друштвеним мрежама, или оног кога Еспорт претерано занима, возач Ферарија Себастијан Фетел опробао је своје умеће у вожњи виртуелне формуле.

"Нисам имао симулатор све до пре пар дана, па самим тим нисам ни био у искушењу да га користим. Ипак, много сам слушао о њему и решио сам да му дам прилику", изјавио је Фетел.

Немачки возач има 40 година и уз Кимија Раиконена најстарији је у Формули 1.

"Искрено, не предвиђам себи каријеру у виртуелном вожењу, гледам на то као на вид забаве. Успем у слободно време да одиграм неку игрицу, али пошто имам децу, то сигурно није прво на листи шта могу и треба да урадим", рекао је Фетел који има троје деце.

Фетел је изјавио како постоји интересовање о продужетку сарадње са Фераријем, са којим му истиче уговор на крају сезоне.

"Интересовање постоји, надам се обострано, али остаје да се види у наредном периоду како ће се развијати ситуација", изјавио је Фетел.

Пошто су чак седам трка Формуле 1 отказане због панедимје коронавируса и није познато када ће такмичење бити настављено, велики број возача одлучује се да време у карантину проведе у симулатору болида у виртуелном свету.

Фетелов колега из Ферарија Шарл Леклер освојио је виртуелну Велику награду Вијетнама на дебитантској трци коју је организовала Еспорт Формула 1.

Александер Албон, Макс Верстапен, Ландо Норис, Антонио Ђовинаци, Џорџ Расел и Николас Латифи само су неки од познатих возача Формуле 1 који су се такође отиснули ка виртуелној игрици.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара