Преминуо Бранимир Перић Џо

После дуге и тешке болести у 70-ој години умро је чувени београдски аутомобилиста Бранимир Перић Џо. Учествовао је на највећим југословенским и балканским релијима, возио је кружне трке, а специјалност су му били релији дуги преко 15.000 километара и експедиције од Крагујевца до Килиманџара, затим од Огњене земље до Аљаске...

Бранимир Перић је учесник првог ЈУ релија 1967, пет пута се такмичио на тада најтежем маратонском релију "Око Европе" дугом 15.000 километара.

Старији љубитељи брзина још увек памте репортаже са експедиције од Крагујевца до Килиманџара, коју је организовао 1975. Подухват који је спровео за воланом "заставе 101" описиван је у тада тиражној "Илустрованој политици", али и свим домаћим медијима. Са голфом је путовао од Огњене земље до Аљаске, потом је организовао пут кроз Сахару до Тасманије. 

Перић је познат као идејни творац Ауто-бола, који је 1978. пунио стадионе на Ташмајдану, у Крушевцу, Сарајеву.....Биле су то утакмице "фића" са џиновском лоптом, а за воланом су се налазили тадашњи асови и шампиони ауто спорта. Организовао је и трке на земљаној подлози на Хиподрому.

Бранимир Перић био је члан Академца, такмичар, спортски функционер, инструктор вожње, посластичар, а многи га памте и као глумца у култном филму "Национална класа".

Пленио је величином и тежином (140 килограма) и увек је био ведрог духа.

Сахрана Бранимира Перића Џоа биће организована у петак, 31. октобра у 14 сати на Новом гробљу у Београду. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво