Розберг победом у Сингапуру до првог места Формула један каравана

Возач Мерцедеса Немац Нико Розберг победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Сингапура и тако преузео прво место у генералном пласману од клупског колеге Британца Луиса Хамилтона, који је завршио на трећем месту.

Розберг је тако остварио трећу узастопну победу у сезони, прву у Сингапуру, а укупно 22. у каријери. Немац је трку завршио за сат, 55 минута и 48,950 секунди.

Он је од почетка трке био на првом месту и ни у једном тренутку није дозволио ривалима да конкуришу за лидерско место, иако је последњих 12 кругова возио на истрошеним пнеуматицима.

Друго место заузео је возач Ред Була, Аустралијанац Данијел Рикардо, са 488 хиљадитинки заостатка, док је актуелни светски шампион Луис Хамилтон био трећи са осам секунди заостатка за победником.

Чеврто место заузео је возач Ферарија Кими Раиконен, а пето његов клупски колега Немац Себастијан Фетел. На шестом месту нашао се Холанђанин Макс Верстапен из Ред Була, а иза њега нашао се Шпанац Фернандо Алонсо из Мекларена, те Мексиканац Серхио Перес из Форс Индије.

Прву десеторицу комплетирали су Рус Данил Квјат из Торо Роса и Данац Кевин Магнусен из Реноа.

Трка за Велику награду Сингапура све до последњих 15-ак кругова није донела много узбуђења. Данијел Рикардо је 13 кругова пре краја с друге позиције отишао у бокс на замену пнеуматика, а по изласку на стазу имао је за готово четири секунде брже кругове од првопласираног Розберга.

Розберг је одлуком тима остао на стази, иако је Рикардо имао знатно брже кругове, али и поред тога Аустралијанац све до последњег круга није успео да сустигне Мерцедесов болид.

За трећу позицију вођена је битка између Хамилтона и Раиконена. Британац је успео да надмудри Раиконена ранијим одлаксом у бокс. Финац је пре заустављања у боксу претекао Хамилтона, али су у Мерцедесу потом променили тактику и омогућили браниоцу титуле да се на стазу врати тик испред возача Ферарија и брзо се одвоји.

Поредак возача и конструктора у шампионату Формуле 1 после данашње трке за Велику награду Сингапура:

Возачи:

1. Нико Розберг (Немачка) 273
2. Луис Хамилтон (Велика Британија) 265 бодова
3. Данијел Рикардо (Аустралија) 179
4. Себастијан Фетел (Немачка) 153
5. Кими Раиконен (Финска) 148
6. Макс Верстапен (Холандија) 129
7. Валтери Ботас (Финска) 70
8. Серхио Перес (Мексико) 66
9. Нико Хулкенберг (Немачка) 46
10. Фелипе Маса (Бразил) 41
11. Фернандо Алонсо (Шпанија) 36
12. Карлос Саинц младји (Шпанија) 30
13. Роман Грожан (Француска) 28
14. Данил Квјат (Русија) 25
15. Џенсон Батон (Велика Британија) 17
16. Кевин Магнусен (Данска) 7
17. Паскал Верлејн (Немачка) 1
18. Стофел Вандорн (Белгија) 1

Конструктори:

1. Мерцедес 538 бодова
2. Ред Бул 316
3. Ферари 301
4. Форс Индија 112
5. Вилијамс 111
6. Мекларен 54
7. Торо Росо 47
8. Хас 28
9. Рено 7
10. Манор 1
11. Заубер 0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара