Еклестон о Донингтону

Власник Формуле 1 Берни Еклестон планира да после 2009. године трку за ВН Велике Британије премести из Силверстона у Донингтон Парк.

"Размишљамо о могућности договора са Донингтоном да Формулу 1 преместимо на ту стазу. Покушавамо да сачувамо Гран-при Велике Британије и желимо да се трке одржавају на местима која ово такмичење и заслужују", рекао је Еклестон за британски лист "Тајмс".

Еклестон је додао и да су га власти Донингтона обавестиле да ће се на тој стази изградити "све што челници формуле 1 буду тражили", али и нагласио да због боље материјалне ситуације управо Донингтон Парк има већу шансу да буде домаћин трке.

Стаза у Силверстону, која је била домаћин прве трке у првом шампионату формуле 1950. године, власништво је Клуба британских возача. Та организација планира да реновира и модернизује стазу.

ВН Велике Британије вожена је 1993. у Донингтону, а сада се на тој стази углавном возе мото трке и одржавају такмичења у Формули Рено, Формули 3 и Формули Воксал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи