Читај ми!

Млади рукометаши Додићи – нису браћа, али су понос Врања и Србије

Стефан и Матеја Додић, млади рукометаши из Врања деле презиме, а од пре неколико дана деле и највећи успех српског рукомета у новијој историји. Додићи су били део јуниорске репрезентације која је на Европском шампионату освојила бронзану медаљу, а Стефан је проглашен за најбољег играча.

"Да узмемо ту медаљу и да се боримо јер смо после 17 година узели бронзу, што нам много значи, а видели смо и да нашем Савезу значи. За наредне генерације које тек долазе", рекао је Стефан за РТС.

Његов саиграч Матеја свестан је колико је ово велики успех.

"Ушли смо у историју српског рукомета, што је још већи плус за нас и већи разлог да будемо поносни. Дошли смо у Врање, сви нам честитају и лепо је видети да су сви тако поносни на нас", истакао је Матеја.

Њих двојица нису рођаци, већ другови, а почели су заједно да тренирају рукомет са тренером Миодрагом Николићем и од почетка се издвојили квалитетом.

"Са 10 година нас је узео и кренуо да нас усмерава. Прво да будемо добри људи, а тек онда играчи. Да кажемо да нам то сада много олакшава ситуацију у репрезентацији јер се дуго знамо и на терену ко како размишља", навео је Стефан, на шта се Матеја надовезао:

"Овде смо буквално научили да трчимо. Из године у годину смо сви напредовали и ево до којег нивоа смо дошли, али има још много тога да се ради. Надам се да је ово тек почетак освајања медаља."

Они се сада окрећу клупској каријери, Стефан игра за Виве Кјелце, док је Матеја члан шабачке Металопластике.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се