Читај ми!

Рукометашице Србије убедљиве против Исланда за пласман на Европско првенство

Рукометашице Србије победиле су Исланђанке са 28:22 и пласирале се на Европско првенство у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. Шампионат је на програму од 4. до 20. новембра ове године.

Наша селекција оправдала је улогу фаворита у дуелу са упорним Исланђанкама. Ношене громогласним навијањем пуне дворане у Зрењанину, наше девојке су биле силовите. Рисовићева је била непрелазна на голу у моментима када су противнице претиле да ухвате прикључак и заслужила је епитет играча утакмице. То је улило сигурност у игри наше селекције која је стигла до убедљиве победе.

Из Групе 6, поред Србије пласман на европску смотру рукомета обезбедила је и првопласирана Шведска.

Рукометашице Србије су одлично ушле у меч са три гола у мрежи Исланђанки, а са друге стране без примљеног у првих пет минута, и тако стигле до предности.

Разиграле су се и противнице, ипак наше нису дозвољавале да смање предност. У десетом минуту имали смо 8:4. Тада су запретиле Исланђанке.

Водила се велика борба, успеле су противнице да серијом 5:1 изједначе. То као да је тргло наше девојке које су поново вратиле предности и одржавале је до краја полувремена.

У последњих пет минута игре у првом делу меча рукометашице Србије су успеле да врате максималну предност и на паузу оду са четири гола разлике – 19:15.

На почетку другог полувремена наше су са два гола отишле на плус шест – 21:15. Рукометашице Србије одржавале су велику предност. Уследио је мали пад у игри наше селекције и противнице, средином другог полувремена, са два гола прилазе на минус четири.

На време је селектор Брегар затражио тајм-аут. Након тога, наше су успеле да повежу редове и одбију налет противница.

Међутим, противнице се нису предавале – пришле су на 24:21. Уследио је одговор наше селекције, након одличних одбрана Рисовићеве у последњих пет минута игре ушло се при резултату 25:21.

Наше су потом лагано привеле меч крају за коначних 28:22.

Најефикаснија у нашој екипи била је Јована Стоиљковић са седам голова, Сања Радосављевић и Јована Петровић су постигле по четири. Код противница Ерлингсдотир, Бјорнсдотир и Томпсон су постигле по четири гола.