Читај ми!

Ђерона саопштио списак за мечеве баража против Словеније

Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона саопштио је шири списак кандидата за састав сениорске репрезентације у ЕХФ недељи националних тимова и квалификационе утакмице са Словенијом за пласман на Светско првенство 2023. године.

"Орлови" ће први меч баража за Светско првенство против Словеније играти 13. априла у Цељу од 20 часова, док је реванш на програму 16. априла од 18 часова у Крагујевцу.

На списку селектора Ђероне се налазе голмани Дејан Милосављев, Владимир Цупара, Милан Бомаштар, Тодор Јандрић, Михаило Радовановић.

Лева крила су Немања Илић, Вања Илић, Милош Грозданић и Младен Шотић.

Кружни нападачи су Мијајло Марсенић, Драган Пешмалбек, Немања Ратковић, Живан Пешић, Иван Поповић, Урош Аврамовић и Давор Басарић.

Десна крила су Богдан Радивојевић, Дарко Ђукић, Вукашин Воркапић, Матеја Додић и бекови Петар Ђорђић, Илија Абутовић, Урош Борзаш, Стеван Сретеновић, Данило Радовић, Лазар Кукић, Ђорђе Ђекић, Марко Милосављевић, Стефан Вујић, Стефан Додић, Милош Орбовић, Јовица Николић, Немања Зеленовић, Михајло Радојковић, Милан Милић.

Светско првенство за рукометаше се одржава од 11. до 29. јануара 2023. године у Пољској и Шведској. Поред домаћина, Пољске и Шведске и актуелног светског првака Данске, захваљујући пласману на ЕХФ ЕУРО 2022. учешће су обезбедиле селекције Шпаније, Француске и Норвешке.

Белгија је након тријумфа над Словачком у првом кругу баража остварила директан пласман на Светско првенство услед дисквалификације селекције Русије из свих такмичења.

Учешће на Светском шампионату обезбедиле су и репрезентације Бахреина, Ирана, Катара, Саудијске Арабије, Аргентине, Уругваја, Бразила, Чилеа и Јужне Кореје.

Након априлског баража биће познато којих ће се још осам европских селекција наћи на Светском првенству 2023. године.  

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво