Читај ми!

"Дан Д" за Србију на Европском првенству и то против олимпијског шампиона (20.30, РТС1)

Рукометна репрезентација Србија игра одлучујућу утакмицу на Европском првенству у Сегедину и то против једног од највећих фаворита на турниру – селекције Француске. Дуел Србије и Француске почиње у 20.30 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети (само за кориснике из Србије), док ток меча и кретање резултата пратите на нашем порталу.

"Орлови" неће имати лак задатак јер им је неопходна победа да би се пласирали у наредну фазу такмичења, пошто су до сада забележили по један тријумф и пораз.

Прво су декласирали Украјину, али су онда изгубили од Хрватске и мораће да тријумфују над актуелним олимпијским шампионима, уколико желе пласман у "главну рунду", односно нову групу од шест репрезентација.

У случају пораза изабраници селектора Тонија Ђерона завршавају учешће на Европском шампионату.

Србија је са Француском пре годину дана одиграли две одличне утакмице у квалификацијама за (победа и реми), а сада иако у другачијим околностима, Ђерона прижељкује да се успех понови.

"Сада већ припремамо анализе за Француску и у току поподнева ћемо радити на детаљима игре за утакмицу и покушати као што је то био случај у Зрењанину пре годину дана и да победимо истом разликом како бисмо ишли у наредну фазу такмичења", рекао је Ђерона у недељу.

Рукометни репрезентативац Србије Петар Ненадић требало би да буде у тиму уместо Петра Ђорђића. Ненадић је због повреде пропустио прве две утакмице у групи, а сада је на располагању селектору.

Французи су иначе једна од најуспешнијих рукометних сила свих времена – шестоструки светски првак (највише у историји), троструки европски (други у историји) и троструки освајач златне олимпијске медаље (највише у историји).

"Триколори" су већ обезбедили пласман даље, али ће од утакмице са Србијом зависити са ког места.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара