Читај ми!

Почиње Светско првенство за рукометашице

Светско првенство за рукометашице почиње вечерас дуелом домаћина Шпаније и Аргентине од 20.30 сати и трајаће до 19. децембра. Градови домаћини су Торевијеха, Лирија, Гранољерс и Кастељон, где ће по групама бити распоређене 32 селекције.

Титулу шампиона света бране рукометасице Холандије, освојену 2019. године на турниру у Јапану победом против Шпаније у финалу.

Рукометашице Србије, које су на претходом СП заузеле шесто место, смештене су у групу Б у Лирији са репрезентацијама Русије, Камеруна и Пољске.

Рукометашице пут Шпаније крећу данас, а наступ на СП почињу 3. децембра против Пољакиња.

"Циљ је да на свакој утакмици победимо, то је увек циљ. Не идемо са белом заставом на Светско првенство, а оно што је потребно да урадимо је да одиграмо најмање шест мечева", изјавио је селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар уочи поласка на Светско првенство у Шпанију.

"Репрезентација Пољске игра на високом нивоу, све искусније играчице су се поново вратиле у репрезентацију. Анализирали смо њихове утакмице са турнира у Шпанији и видели смо да су баш озбиљна селекција. Гледали смо утакмицу измеду Камеруна и Анголе и имамо неке додатне информације о њима. И након тога следи утакмица са Русијом, која је сад на турниру победила Норвешку, знамо да је Русија олимпијски вицешампион и да је група јака. Добро смо одрадили припреме у Србији, чекају нас два тренинга у Шпанији и надам се да ћемо бити спремни за поцетак Светског првенства", рекао је Брегар.

Јована Стоиљковић истакла је да су припреме биле кратке, али да су добро одрађене.

"Мислим да смо одрадили све добро и да смо успели да све уклопимо и спремимо тактику за почетак првенства. Младе девојке су се баш добро уклопиле, биле смо ту да им помогнемо и олакшамо им адаптацију. Стварно су се трудиле да се уклопе у систем, девојке су квалитетне и сматрам да је све то добро прошло. Атмосфера је заиста добра, све девојке су максимално концентрисане, напорно смо радили, али атмосфера је на високом нивоу", рекла је Стоиљковић.

 

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво