Читај ми!

Андреа Лекић и Драгана Цвијић завршиле са репрезентацијом

Српске рукометашице Андреа Лекић и Драгана Цвијић неће више играти за репрезентацију јер су одлучиле да се опросте, потврдио је селектор Урош Брегар. Лекићева и Цвијићева су годинама биле носиоци игре националног тима, али је дошло време да ставе тачку на репрезентативну каријеру.

"Са Андреом Лекић сам обавио разговор и рекла је да више неће играти за репрезентацију, Драгана Цвијић се такође опростила. Јелена Лавко се враћа након опоравка од повреде, само је питање тренутка када ће се вратити. Катарина Крпеж-Шлезак се, како је већ познато, опростила због породице и ритма играња у Лиги шампиона", рекао је Брегар и осврнуо се на друге девојке које ће изостати.

"Сања Радосављевић се још увек опоравља од повреде, на рехабилитацији је."

Рукометашице Србије окупиле се пред почетак новог циклуса квалификација за ЕУРО 2022, а прве квалификационе утакмице играће против Турске у Зрењанину 6. октобара у 18 сати и Исланда у Хафнарфјордуру три дана касније у истом термину.

"Морамо да обезбедимо пласман на Европско првенство. Додатни разлог је што је један од домаћина и Словенија, земља из које потичем, па се морамо квалификовати и трудити се да тамо одиграмо што боље. Задовољан сам због пласмана на Светско првенство у Шпанији. Полако ћемо подмлађивати репрезентацију и верујем да ћемо урадити добар посао и имати добре резултате", рекао је Брегар на конференцији за медије, преноси Рукометни савез Србије.

Селектор је истакао и да против Турске у среду очекује тријумф.

"Ниво турске лиге и играчица се подигао у последње три-четири године. Имају представника и у Лиги шампиона. Имао сам ту срећу да са Кримом играм против њих, где је и неколико турских репрезентативки. Али наш план је победа и ништа друго, иако постоји респект и не смемо да потценимо противника", закључио је Брегар.

Рукометашица Марина Дмитровић оптимистична је пред нови циклус.

"Циљеви су јасни. Јесмо мало у измењеном саставу, али имамо довољно времена и довољно тренинга да се спремимо и да се пласирамо, то ће бити циљ, какав год да је састав. Верујем у селектора, верујем у председницу Милену Делић и они стоје иза нас да ћемо направити добар посао. Турска одавно није била на неком такмичењу. Мислим да смо ми квалитетнији као појединци и као тим. Променио им се селектор, верујем да су и они подмлађени. Моје мишљење и за једну и за другу утакмицу је да треба да гледамо нас, да се сконцентришемо на то да се ми добро спремимо, да имамо свој систем и да тако нападнемо противника, закључила је Дмитровићева.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво