Читај ми!

Величанствен преокрет храбрих рукометашица Србије у победи над Холандијом

Рукометашице Србије савладале су Холанђанке са 29:25 у мечу првог кола Групе Ц на Европском првенству у Данској. У недељу од 16.00 наше девојке играју против Мађарске. Директан пренос је на нашем Првом програму. Стрим је на РТС Планети (само за кориснике из Србије). Ток меча можете пратити на нашем порталу.

Издигле су се наше девојке као феникс у другом полувремену. Шест голова заостатка, тешка повреда Андрее Лекић у финишу првог дела, нису поколебали наше девојке. Заиграле су храбро у наставку. Селектор Обрадовић је ризиковао и цело полувреме играо без голмана, са играчицом више у нашаду. Ризик се исплатио и девојке су стигле до величаственог преокрета. Други део игре добиле су резултатом 20:10.

После изједначене игре на старту меча, наше су некако одолевале до 12. минутаигре, када су противнице појачале и брзо стигле до четири гола предности.

Покушале су наше рукометашице да одговоре, успеле су у неколико наврата да приђу на минус два. Међутим, Тес Вестер је бриљирала на голу противница и успела је да одбрани неколико кључних лопти.

Пред крај полувремена повредила се Андреа Лекић што је додатно утицало на самопоуздање наше селекције.

До краја првог дела игре противнице су дошле до максималних плус шест голова предности - 15:9.

Покушао је селектор Обрадовић да у наставку игра са седам играчица у нападу, ризиковао је, али је добио течнију игру у нападу. Ризик у нападу уродио је плодом и наше су после десет минута игре у настваку успеле да смање предност противница на 20:16.

Како је време одмицало, наше успевају да поремете противнице и стигну до изједначења - 22:22. Сјајна на голу је била Рисовић и тако се реванширала Вестер. Већ у наредном нападу наше долазе до преокрета - 23:22.

Наше настављају са одличом игром и четири минута пре краја долазе до два гола предности 26:24. Уследила је грешка у нападу и лак гол противница. Међутим, рукометашице Србије заиграле су још одлучније и у финишу дошле до четири гола предности и ставиле тачку на овај меч и величанствену победу - 29:25.

Најефикаснија у нашој екипи била је Крпеж-Чадеж са 10 голова, Јањушевић је додала четири, а Стојиљковић и Радосављевић по три. Код противница Снелдер је постигла пет, Ван Дер Хејден и Абине по четири.

Већ у недељу од 16.00 наше играју против Мађарица меч другог кола. Пренос је на нашем Првом програму.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво