Читај ми!

Крпеж: Делује неизводљиво да се све одигра, али надамо се

Капитенка рукометне репрезентације Србије Катарина Крпеж Шлезак изјавила је да је веома тешка ситуација што тим иде на Европско првенство а да годину дана није одиграо ниједну утакмицу. Изабранице Љубомира Обрадовића од 3. до 20. децембра играће на ЕП у у Данској у групи Ц.

Женска рукометна репрезентација окупила се на припремама у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, а најбољи стрелац репрезентације Србије на великим такмичењима (188 голова / 9 турнира), после породиљског одсуства, јер је у јануaру постала мајка, поново је у националном дресу.

"Мени је пауза значила. У овом случају никоме није дошло добро колико је мени. С друге стране, криво ми је да се спорт не враћа у нормалу, да можемо да играмо и уживамо у рукомету. Увек је нека тензија због ове ситуације. Има све своје предности и мане. Биће веома тешко без иједне утакмице годину дана. Стварно ће бити тешко свим екипама, не само нама", рекла је Крпеж Шлезак за сајт Рукометног савеза Србије.

Европска рукометна федерација потврдила је место и термине утакмица репрезентације Србије у групи Ц, а десно крило моћног руског Ростова је истакла да очекује да све прође како је планирано.

"Има много повреда ове сезоне баш због тога што играчи нису навикли да имају тако дугу паузу какву су имали. Делује неизводљиво да се све одигра, али надамо се и позитивне смо да прође све како треба. Биће ово веома тешка сезона и за клупски и за репрезентативни рукомет. Посебно за репрезентације. У ЕХФ недељи смо били у комбинованом саставу, не можемо да се спремимо адекватно за оно што нас чека", рекла је Крпеж Шлезак. и осврнула се на противнице у групи, које такође имају проблема на старту припрема.

"Тешко је рећи ко је фаворит управо због те паузе. Доста играчица је било у карантину, доста њих и није играло. Не може се прогнозирати. Можемо са свима да се носимо у групи, али основно је да смо здраве, негативне на тестове и надам се да ћемо се добро спремити и показати квалитет који су девојке већ показале у Јапану. Остаје нам да одемо степеницу више", закључила је Крпеж Шлезак.
Шестопласирана селекција са прошлогодишњег Светског првенства у Јапану угрупи је са селекцијама Холандије, Мађарске и Хрватске.
Три најбоље репрезентације из сваке групе избориће пласман у главну фазу такмичења.