Ништа од Светског првенства, рукометаши Србије без специјалне позивнице

Мушка рукометна репрезентација Србије дефинитивно неће учествовати на Светском првенству 2021. године у Египту, пошто одлуком Међународне рукометне федерације (ИХФ) није добила специјалну позивницу.

ИХФ је специјалне позивнице за СП наредне године у конкуренцији мушкараца доделила селекцији Русије и Пољске, које су добиле прилику да играју на наредном великом такмичењу у конкуренцији седам репрезентација које су поднеле захтеве за тако нешто, међу којима је била и Србије.

Светско првенство 2021 биће одржано од 13. до 31. јануара наредне године, на ком ће уцестовати домаћин Египат, актуелни светски првак Данска, док ће из Африке ће учестовати Алжир, Ангола, Зеленортска острва, ДР Конго, Мароко, Тунис, азијски континет ће представљавти Бахреин, Јапан, Катар, Република Кореја.

Јужна и Централна Америка имаће три селекције - Аргентина, Бразил и Уругвај.

Из Европе, поред Даснске, пласман су обезбедиле Аустрија, Белорусија, Хрватска, Чешка, Француска, Немачка, Мађарска, Исланд, Норвешка, Португалија, Шпанија, Словенија, Шведска, као и Пољска и Русија, које су добиле "вајлд кард".

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се