Отказан завршни турнир ЛШ за рукометашице

Европскa рукометнa федерацијa је донела одлуку да откаже завршни турнир који је требало да се одржи од 3. до 6. септембра у Будимпешти. Одлуку је потврдио Извршни одбор ЕHФ-а који се у петак окупио путем видео конференције.

Након анализе глобалне здравствене ситуације и уз став да су здравље и сигурност играча приоритет, ЕhФ је објавио да неће бити турнира, који је требало да се одржи у Будимпешти од 3. до 6. септембра у Будимпешти.

„Увек смо били у блиском контакту са Мађарским рукометним савезом који нас је редовно обавештавао о факторима као што су бројна ограничења, на пример, међународна путовања и приређивање великих догађаја.", рекао је председник ЕHФ-а Михаел Виедерер.

Донета је и одлука да нова сезона почне како је и планирано, 12. и 13. септембра, а жреб за групну фазу биће одржан 1. јула у Бечу.

И даље је на снази одлука о одржавању финалног турнира почетком октобра месеца, али на њему неће бити четвртфиналних дуела, него ће се за титулу првака Европе, на основу пласмана у лигашком делу такмичења борити Мец, Брест, Есбјерг и актуелни шампион Европе, Ђер.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво