Рукометни савез Србије жели ”вајлд кард” за СП 2021. године

Рукометни савез Србије аплицирао је за специјалну позивницу Међународне рукометне федерације (ИХФ) за наредно Светско првенство, које ће се јануара 2021. године одржати у Египту.

Одлуком Европске рукометне федерације (ЕХФ) да се због пандемије коронавируса не одржи бараж за СП 2021, односно да директан пласман у Египат остваре селекције које су биле боље пласиране на претходном Европском првенству 2020. у Норвешкој, Аустрији и Шведској, рукометаши Србије остали су без шансе да се на терену у двомечу са селекцијом Словеније изборе за континуитет учествовања на великим такмичењима.

"РСС је спреман играчки, финансијски и организационо да искористи прилику која би му се указала, уз подсећање да је мушка репрезентација Србије од 2009. године учествовала на 10 од 12 европских и светских првенстава", наводи се на сајту РСС.

Светско првенство 2021. у Египту ће први пут бити организовано у формату са 32 репрезентације од којих је 28 већ познато.

ИХФ ће доделити две "специјалне позивнице", док ће преостала два учесника доћи са квалификација Северне и Централне Америке.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво