Рукометаши Србије без СП 2021, рукометашице на ЕП 2020

Европска рукометна федерација (ЕХФ) донела је одлуку да због пандемије коронавируса неће бити завршетка квалификација за Европско првенство 2020. у конкуренцији жена и баража за Светско првенство 2021. за рукометаше.

ЕХФ је донела низ одлука о клупским и репрезентативним такмичењима која је требало да се одрже у мају и јуну.

Завршетка квалификација за ЕП 2020. у конкуренцији жена, али ни баража за Светско првенство 2021. у Египту, неће бити, а директно су се на такмичења пласирале селекције које су биле боље пласиране на претходним европским првенствима.

У конкуренцији рукометашица, Србија, Француска, Русија, Холандија, Румунија, Шведска, Мађарска, Црна Гора, Немачка,  Шпанија, Словенија, Пољска, Чешка и Хрватска избориле су пласман на децембарски турнир у Норвешкој и Данској, а жреб за ЕХФ ЕУРО 2020. за жене одржаће се 18. јуна у Бечу.

Баража за Светско првенство у мушкој конкуренцији, у коме је репрезентација Србије требало да одмери снаге са Словенијом, неће бити, па су уместо тога Словенија, Немачка, Португалија, Шведска, Аустрија, Мађарска, Белорусија, Исланд, Чешка, Француска избориле пласман на СП 2021. наредног јануара, као боље пласиране са прошлог ЕП 2020.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво