Обрадовић после пласмана у други круг: Пресудио морал екипе

Женска рукометна репрезентација Србије победом над Словенијом обезбедила је пласман у другу фазу такмичења на Свестском првенству у Јапану.

Изабранице Љубомира Обрадовића одиграле су одлично у последњем мечу групне фазе и остале у игри за пласман на Олимпијске игре.

"У рулет завршници победио је срећнији тим. Честитам Словенкама на фер и коректној борби, односно, на једној тактички борбеној игри, где смо повели три разлике и нисмо нашли добру солуцију 7 на 6. Био је велики улог за обе репрезентације. Честитам и мојим девојкама. Кључна ствар је морал екипе. Нису пале после вођства 0:5. Јуче смо имали лош дан, а данас је био тај дан одлуке", рекао је селектор после меча.

Наше девојке ће се у другој фази такмичења састати са селекцијама Јужне Кореје и Немачке.

"Знамо два ривала, Кореју и Немачку. Имамо добро искуство са Корејом, победили смо их на Сеул Купу. Немице су са новим селектором, знамо какав менталитет имају, биће то ново искуство за нас. Остаје да сачекамо да видимо ко ће бити трећи, Данска или Француска", закључио је Обрадовић.

Једна од јунакиња победе над Словенијом била је Кристина Лишчевић која је у финишу меча постигла два гола за победу Србије.

"Доказале су Словенке да имају одличан тим, да се никада не предају. Имамо исти менталитет, нисмо одустале, бориле смо се до краја, честитам мојим девојкама на томе", изјавила је Лишчевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије