ЕХФ: Србија и Косово у Крагујевцу без националних симбола

Европска рукометна федерација (ЕХФ), на захтев Рукометног савеза Србије, донела је одлуку да се квалификациони турнир за Светско првенство јуниорки од 23. до 25. марта у Крагујевцу одржи без интонирања химни и националних симбола репрезентација учесница. На турниру генерације 1998. учествоваће селекције Србије, Норвешке, Словачке и тзв. државе Косово.

Извршни одбор ЕХФ-а истакао је да је Србија као домаћин све предузела како би турнир протекао у најбољем могућем реду, гарантована је безбедност свим учесницима, па је и проблем око уласка селекције Косова у Србију решен.

Поред репрезентација у дворани "Језеро" неће бити истакнуте ни заставе држава из којих долазе судије и делегат. Једина видљива биће застава Европске рукометне федерације.

Само освајач квалификационог турнира избориће пласман на последње велико такмичење у омладинској конкуренцији ове генерације, које ће бити одржано од 1. до 15. јула у мађарском Ђеру.

број коментара 31 Пошаљи коментар
(понедељак, 19. мар 2018, 20:32) - Шумадинка [нерегистровани]

Химе ће бити

Наведеног дана, испред Хале Језеро, певаће се химна и виорити заставе.Навијаће се часно, кулурно и како доликује.
Оваква одлука је крајње бизарна.

(субота, 17. мар 2018, 17:19) - Nebojsa [нерегистровани]

POLAKO ALI SIGURNO

Navikavaju narod u Srbiji na mala vrata, da im jednog dana sve to bude normalno... Psihologija mase.

(субота, 17. мар 2018, 10:28) - anonymous [нерегистровани]

Albanci

A ko može Albancima da zabrani da pjevaju albansku himnu I da na svaki gol uzviknu Kosova!

(субота, 17. мар 2018, 09:41) - anonymous [нерегистровани]

"Генијалци"

А ни једноме "генијалцу" из РСС није пало на памет да затражи да се изврши замена учесника па да Косово учествује на квалификационом турниру у некој другој држави? То је било већ много пута и у фудбалу и рукомету и кошарци. Него су "генијалци" смислили да се у сред Србије понижавају и се не свира наша химна и не диже наша застава!?!? РСС треба расформирати јер показује највиши степен неорганизованости, јавашлука и глупости.

(субота, 17. мар 2018, 09:34) - anonymous [нерегистровани]

Срам вас било

Неки у Србији су самовољно укинули уставно право на химну и заставу?!?!? Ово је дно морала људи који одлучују о овоме. Има ли неко кичму у Србији? Шпански премијер НЕЋЕ да дође на скуп где је Косово, а ми хоћемо да дођемо и још се одричемо своје химне и заставе! Ово је горе него да су је спалили и поцепали!

(субота, 17. мар 2018, 09:33) - Dragan Stanković - Stane [нерегистровани]

Srbija i Srbi

Sramota za Srbiju, ni prva ni zadnja!!

(субота, 17. мар 2018, 09:27) - borchaSRS [нерегистровани]

Све...

...горе од горег, Србија сама тражила да је ЕХФ понизи, да у сопственој земљи неможе своја обиљежја да има.

(субота, 17. мар 2018, 09:11) - Нови Сад [нерегистровани]

Калкуланти

РСС одлучио је да понизи Србију и Србе оваквом одлуком. Мазохизам најгоре врсте. Ништа није важније од Косова у Србији, па ни ова дечија игра.

(субота, 17. мар 2018, 08:17) - anonymous [нерегистровани]

Зар на 14-годишњицу погрома Срба на КиМ?

...

(субота, 17. мар 2018, 01:31) - Raush [нерегистровани]

Navijaci mogu svasta

Koliko razumem iz teksta, niko na tom turniru nece moci istaci drzavne simbole , to nije minus samo za Srbiju nego za celi svet. Puno toga se odrice svet zbog juzne srpske pokrajine i americko-albanskih interesa.
Niko nemoze da zabrani navijacima da dodjemo u nacionalnim bojama i otpevamo srpsku himnu tokom zagrejavanja, jasno , glasno i ponosno,. Da vidimo od cega smo naparvljeni , ovo je dobra prilika.