Немци савладали Чехe уз помоћ судија, победа Данаца

Немачка победила Чешку резултатом 22:19 (9:10) у првом мечу Групе II на Европском првенству у Хрваској. Сви мечеви друге групе играју се у Вараждину. Данска је савладала Словенију са 31:28 и задржала шансе за пласман у полуфинале.

Немци за тријумф могу да се захвале судијском пару из Хрватске. Репрезентација Чешке је одлично играла, контролисала меч али је пала у финишу меча.

Судије су стале на страну Немаца, који су то и искористили. Неколико спорних ситуација ишло је у корист Европског шампиона. Прво је голман Хајнефетер ударио противничког играча, а није зарадио чак ни искључење.

Потом је регуларан гол Чеха претворен у седмерац (неискоришћен), а затим и намерно утрчавање немачког играча у простор, како би блокирао улаз с крила за судије то није било за искључење. То није било све рвачки захват Патрика Винчека над Матијом Губицом и Борисом Милошевићем био је само деветерац.

Иако се све ово дешавало у другом полувремену Чеси су ипак успевали да контролишу резултат, а имали су седам минута пре краја два гола предности 18:16. Тада су Немци успели да преокрену резултат и до краја меча нису испуштали предност.

Најбољи играч сусрета био је Стефан Фат који је постигао осам голова. Код Чеха најефикаснији је био Томас Чип са шест голова.

У наредном колу селекција Немачке се састаје са Данском за два дана, док Чеси играју против Македоније 23. јануара.

У другом мечу ове групе Данска је савладала Словенију са 31:28. Изузетно узбудљив меч, ипак Словенци нису имали снаге да дођу до преокрета. Данци су константно водили, са два гола разлике, које су стекли у првом полувремену. У финишу сусрета имали су и четири, да би противник само успео да ублажи пораз.

Данце је до тријумфа предводио фантастични Ласе Сван који је постигао чак 11 голова. Код Словенаца најефикасније је био Миха Зарабец са шест постигнутих голова. 

Данци сада имају четири бода, као и Немачка. Словенци су остали на зачељу са једним бодом, који су пренели из групне фазе такмичења. Словенци за четири дана играју против против Шпаније. Док се Данци састају са Немачком. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво