Светлана Китић за "Гиниса"

Одлука Светлане Китић, најбоље југословенске рукометашице свих времена, да се активира у 49. години, изазвала је велико интересовање, не само у земљи, него и у иностранству, јер је то вест за - "Гинисову књигу необичних рекорда"!

"Помоћићу свом бившем клубу Радничком да се врати у елитно друштво", рекла је овај Светлана Китић, која је рођена 7. јуна 1960. у Тузли.

Наиме, она ће у овој првенственој сезони појачати друголигашку екипу Радничког, заједно са ћерком Маром Богуновић, рођеном у њеном трећем браку (популарна Цеца претходно је била удата за Блажа Слишковића и Драгана Дашића),

Занимљиво је да су мајка и ћерка пре три године заједно играле у Тузли, прволигашу из БиХ, што је такође редак случај не само у рукомету већ и у другим спортовима.

За репрезентацију некадашње СФР Југославије Светлана Китић је одиграла укупно 177  утакмица и постигла 744 поготка. Освојила је две олимпијске медаље - сребрну 1980. у Москви и златну четири године касније у Лос Анђелесу. Била је два пута првакиња света.

Године 1988. Међународна рукометна федерација (Ихф) прогласила је Светлану Китић за најбољу играчицу света.

Једно време водила је екипу Жељезничара из Хаџића крај Сарајева и била директорка женске рукометне репрезентације Босне и Херцеговине.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 04. окт 2008, 18:59) - ama [нерегистровани]

Bravo Ceco!

Bravo i od mene. Svetlana, vi ste inspiracija i za mladju i za stariju (nas narocito) generaciju. Sve najbolje.

(четвртак, 25. сеп 2008, 20:05) - Dani [нерегистровани]

Bravo Ceco!

Puno pozdrava za Cecu,i svaka joj čast što će opet da se uključi u rukomet.Puno sreće i dobrih rezultata joj želim.Poz od Danijele,Vecine ćerke! Ceca bi trebala da zna ko sam,he,he.

(недеља, 21. сеп 2008, 23:57) - Bojan [нерегистровани]

Novi-stari rukometni asovi

I Ljiljana Knežević (37) iz Kruševca, (seća li je se neko?), trebalo bi da se ponovo aktivira i pojača rukometašice ''Napretka''. A isto tako i žensku rukometnu reprezentaciju. Zaista, potrebna nam je sva krv. I mlada i ''staro vino'' poput ''medveđe'' i ''ždrepčeve'' krvi. Eh, eh...

(недеља, 21. сеп 2008, 23:30) - anonymous [нерегистровани]

Cista desetka

Svaka cast legendo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(недеља, 21. сеп 2008, 22:47) - mp [нерегистровани]

to

treba nam sva krv, mozda bi trbalo da igra i za reprezentaciju.