РТС поставља стандарде

Недавно завршено Европско првенство у рукомету једно је од најбоље организованих турнира у историји. Више од 300.000 љубитеља рукомета присуствовало мечевима у четири града. РТС радио преносе пуним капацитетом, а мечеви се уживо пратили на сајту Европског првенства.

Никад равноправнији турнир, изузетан труд организатора али и безбедносни пропусти, тако медији у региону описују рукометно првенство у Србији. Више од 300.000 љубитеља рукомета присуствовало је мечевима у Београдској арени, новосадском Спенсу, нишком Чаиру.

Хрватски играчи на пример хвалили су смештај и домаћине који су се трудили да све протекне како треба. То се кажу посебно односи на Вршац. Замерки новинара упућене су полицији која, кажу, није озбиљно схватила присуство хрватских навијача у Новом Саду.

Најлепше су се како се чини провели гости из Македоније, који су током првенства повећали промет у нишким кафићима и кафанама за 300 одсто.

Осим што је до сада најпосећеније европско првенство у рукомету, за представнике Европске рукометне федерације, шампионат у Србји један је и од најбоље организованих.

"Изузетно смо задовољни што је све тако прошло и што су то тако оценили и људи из ЕХФ-а, било је ту проблема које смо ми видели изнутра и који се наравно споља нису видели али то је део тог посла и само они који су били унутра знали су шта смо проживљавали у последњих двадесетак дана", сматра Божидар Ђурковић, секретар Рукометног савеза Србије.

Да би и они без карата могли да виде најлепши европски рукомет и РТС је радио пуним капацитетом. Телевизијски сигнал који смо слали гледали су љубитељи рукомета у више од 130 земаља.

"Ангажовани су сви мобилни капацитети Телевизије Београд да бисмо покрили сва борилишта у четири града, са троје репортажних кола успели смо да урадимо преносе у четири града. Једна кола су била мобилна и радила су између Београда и Вршца", истакла је Милена Вучетић, техничка директорка РТС-а.

Све утакмице први пут могле су да се гледају уживо и на сајту европског првенства, који је такође радио без проблема. Тако је пред Данцима, који су домаћини првенства 2014 - велики задатак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара