Почела изградња спортског центра за особе са инвалидитетом

На Ади Циганлији почела је изградња првог спортско-рекреативног центра за особе са инвалидитетом, а камен темељац заједно су положили министарка омладине и спорта Снежана Самарџић - Марковић и директор ЈП "Ада Цигналија" Зоран Гајић.

Министарство омладине и спорта издвојило је шест милиона динара за изградњу спортског комплекса, а општина Чукарица и ЈП "Ада Циганлија" обезбедиће око два и по милиона динара за изградњу прилаза теренима, казала је Самраџић - Марковићева.

"Србија је земља спорта и особе које имају тешкоћа равноправни су спортисти и чланови друштва", истакла је министарка.

Почетку градње присуствовали су стипендисти Фонда за младе таленте и волонтери Народне канцеларије председника Републике, који су на тај начин својим суграђанима са инвалидитетом послали поруку солидарнсоти.

Спортски центар биће изграђен на отвореном, на левој обали Савског језера, и омогућиће особама са инвалидитетом рекреацију у неколико спортова, као што су фудбал, тенис, одбојка и кошарка.

Према Гајићевим речима , тај комплекс биће први спорстко-рекреативни центар за особе са инвалидитетом у региону. Он је изразио наду да ће после њега уследити изградња других терена прилагођених тој намени.

"Пројекат није значајан зато што је први, већ због тога што представља подршку и помоћ свим особама са инвалидитетом", истакао је Гајић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво