Читај ми!

Рвачки клуб Раднички из Београда обележава 100 година

Рвачки клуб Раднички из Београда ове године обележава велики јубилеј - 100 година постојања.

Клуб изузетно богате традиције у години у којој прославља век од оснивања може да се дичи одличним резултатима. Доказ томе је и податак да је у избору најбољих рвача за 2022. годину од стране Рвачког савеза Србије у пет узрастних категорија Раднички био најуспешнији клуб у нашој земљи за три лауреата.

Ласкава признања добили су Бранко Ковачевић, у категорији млађих сениора за освојену бронзу на Европском шампионату, Лука Катић у конкуренцији јуниора, за пето место на Светском првенству и Душан Стокић за пионирски узраст, који се окитио бронзаном медаљом на првенству Европе.

"Веома смо поносни на богату традицију и трофејну историју коју има Раднички. Зато нас посебно радује што смо у години великог јубилеја и стогодишњицу постојања започели наградама које су још једна потврда нашег веома квалитетног рада", каже Младен Кецман, спортски директор Рвачког клуба Раднички.

Први оперативац клуба са Црвеног крста истиче велико задовољство због чињенице да је Раднички остао веран својим коренима:

"Акценат у раду је са младим рвачима. Наша школа рвања и прављење врхунских такмичара из сопственог погона је оно чему смо максимално посвећени. У све то је уложено много енергије, труда и знања, а резултати су и те како видљиви, па смо у сениорској репрезентацији Србије на припремама пред старт нове сезоне имали чак четворицу рвача", наглашава Кецман.

Тајна успеха по његовим речима је у добром стручном раду:

"Имамо врхунске тренере, који су образовани, али имају и богато искуство као бивши успешни такмичари и репрезентативци. Заједно са мном са рвачима раде Станко Богдан, Слободан Илић, Милош Марковић и Драган Дешић. Сви они су веома посвећени раду. Инсистирамо на томе да наши рвачи морају да се школују, да поред бављења рвањем буду и образовани и по томе се разликујемо. Такође, желимо да од свих њих направимо не само успешне рваче већ и добре људе, зато их учимо и неким помало заборављеним вредностима и у том раду сви уживамо".

Реконструкција дворане Спортског друштва Раднички на Црвеном крсту донеће бројне бенефите и рвачима:

"Држава је покренуло изузетно амбициозан пројекат реконструкције и реновирања који ће бити завршен за две године. Све то ми желимо да сачекамо максимално спремни и циљ нам је да што више омасовима школу рвања и придобијемо што више деце да се баве овим спортом. Из тог квантитета, а уз одличан план и програм рада који имамо, желимо да створимо квалитет", истакао је Кецман и посебно захвалио на подршци коју Раднички има:

"Рвачки савез Србије је наш велики партнер. Њихова помоћ нам је заиста драгоцена. Такође, подршку имамо и од Градског секретаријата за спорт на челу са Николом Пенићем, али председника Општине Звездара Владана Јеремића. Уверени смо у успешну сарадњу и у будућности а све са циљем даљег развоја и напретка српског рвања", закључио је Кецман.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво