Читај ми!

Дамир Микец званично најбољи стрелац света

Дамир Микец завршио је ову годину као први на светској ранг листи у дисциплини ваздушни пиштољ, чиме је добио титулу најбољег стрелца на планети у овој дисциплини за 2022. годину.

Награда "Златна мета" уручена му је у Каиру, где је одржано последње велико такмичење - завршни турнир, "Куп председника", на коме је наш репрезентативац освојио златну медаљу. Признање су му уручили нови председник Светске стрељачке федерације Лућијано Роси и новоизабрани генерални секретар те организације Вили Грил. 

"Ово је завршни турнир у години и за мене је окончан на најлепши могући начин. Са овим златом, понео сам и титулу најбољег стрелца године на свету, освојио сам 13 медаља на највећим такмичењима и више и боље нисам могао, али сам пресрећан да сам успео у овој постолимпијској години да остварим такве резултате. То значи да нема опуштања, да се ради све јаче и јаче. Ово ми је укупно треће злато са завршног турнира и стварно сам презадовољан јер нисам у овој години после Токија заиста очекивао да ће се редјати овако добри резултати, али, напоран рад се исплатио", рекао је најбољи стрелац света Дамир Микец.

Микец је био златни на Светским Куповима у Бакуу и Чангвону, у дисциплини малокалибарски пиштољ је освојио је злато на Светском шампионату и бронзу на Европском првенству.
Сем Микеца, међу десет најбољих на светским ранг листама се налази још троје српских стрелаца. Зорана Аруновић је друга на листи најбољих светских такмичарки ваздушним пиштољем. Теодора Вукојевић држи седмо место ваздушном пушком, а Лазар Ковачевић је десети, истим оружјем, у мушкој конкуренцији.
уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво