Зорана Аруновић и Дамир Микец обезбедили медаље у Каиру

Српски стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец обезбедили су медаље на Купу председника у Каиру, које је завршно такмичење сезоне Светске стрељачке федерације.

Аруновићева и Микец су били успешни у првој фази финала у дисциплини ваздушни пиштољ.

"Аруновићева и Микец су се пласирали у полуфиналне мечеве и самим тим осигурали одличја, јер на Купу председника се деле по четири медаље у свакој дисциплини ваздушним оружјем. Победници полуфинала пролазе у меч за злато, а оба поражена такмичара добијају бронзу. Куп председника се одвија по посебним правилима. Осам најбољих из квалификација данас су били подељени у две групе. Такмичење по групама се састојало од 20 хитаца", саопштио је Стрељачки савез Србије.

Зорана Аруновић је у Групи Б убедљиво освојила прво место са 202,6 кругова и сутра ће се у полуфиналу суочити са Сандром Рајц из Немачке, која је била друга у Групи А. У другом полуфиналу састају се Ана Коракаки (Грчка) и Камил Једржевски (Француска).

Микец је у мушкој конкуренцији погодио 200,3 круга и био други у Групи Б, иза Кристијана Рајца. Ривал олимпијског вицешампиона сутра ће бити још један Немац Робин Валер, који је био први у А групи. Кристијан Рајц ће се за пласман у меч за злато борити са Емилсом Васерманисом (Летонија).

Полуфинални мечеви на програму су сутра увече, а одмах потом и дуел за злато.

Српски стрелац Миленко Себић је успешно стартовао у такмичењу малокалибарском пушком из тростава. Он је у квалификацијама заузео седмо место и пласирао се у финале, које је на програму у суботу. Себић је у квалификацијама погодио 586, само три круга мање од првопласираног Индијца Кусалеа.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара