Читај ми!

Боксерски турнир "Златна рукавица" у Новом Пазару

Традиционални боксерски турнир "Златна рукавица", 65. по реду, одржаће се у Новом Пазару од 30. новембра до 4. децембра. Како је саопштио Боксерски савез Србије, у дворани Пендик бориће се више од 60 такмичара из 15 земаља.

Српски тим предводиће капитен Владан Бабић, а између осталих наступиће и Алмир Мемић и Џејлан Тоскић.

Поред трофеја "Златна рукавица" биће додељен и пехар за најбољег техничара, који ће носити назив по чувеном новопазарском тренеру Бесиму Ејуповићу - Беску.

"Град Нови Пазар је почаствован што је центар бокса, не само у Србији, већ у целом региону, што ће окупити најбоље боксере и што се сам боксерки клуб Нови Пазар вратио у врх клубова бивше Југославије. Кренуо је Нови Пазар последњих година стазом боксерских успеха, дошло је до пуне афирмације племените вештине, захваљујући многим елементима и новом тиму на челу Боксерског савеза Србије. Нови Пазар је створио изванредне услове за тренинг боксера, заокружио причу појачањима у управи клуба. Све су се коцке поклопиле, ушли смо и у регионалну лигу, а зна се да шампионе и добре резултате град традиционално подржава. Препознати смо на мапи као град бокса и спорта уопште", рекао је градоначелник Нихат Бишевац.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин истакао је да је одлука да Нови Пазар буде домаћин "Златне рукавице" логична јер је у питању боксерски град, са великом подршком локалне самоуправе и председника Србије Александра Вучића.

"Биће то велики спектакл и Србија ће поново показати да је један од најбољих организатора боксерских турнира. Искрено се надам да ће у будућности неко од боксера из Новог Пазара, који су већ доказали своју вредност, мотивацију, храброст и срце у рингу за Србију освојити европску и светску медаљу, па и учествовати на Олимпијским играма", рекао је Боровчанин.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво