Читај ми!

Српски млади рвачи са Балканијаде донели 17 медаља

Српска рвачка репрезентација освојила је 17 медаља на Шампионату Балкана за пионире и кадете, које је одржано у Букурешту.

После историјског успеха на Светском шампионату за сениоре у Београду, где је освојено пет медаља, континуитет освајања одличја на међународним такмичењима настављен је и у млађим репрезентативним категоријама.

Златне медаље у кадетској конкуренцији освојили су Ивана Гајић и Маша Перовић у женској, односно Стеван Којић, Бранко Ђукић и Антал Вамош у мушкој конкуренцији.

Сребрну медаљу освојио је Марко Супић, док су се бронзом окитили Душан Стокић, Урош Којић, Лазар Дедић, Уљхеји Балаж, Дејан Беркец и Милан Вукобратовић.

У женској конкуренцији бронзу су освојиле још Милица Секуловић, Јана Петровић, Евелин Уљхеи и Емилија Јаковљевић. Женској репрезентацији Србије припало је и бронзано одличје у екипној конкуренцији.

"Наша земља треба да буде поносна на углед и квалитет које српско рвање показује на свим великим такмичењима и то у свим узрасним категоријама и селекцијама", рекао је Далибор Перовић, председник Рвачког савеза Београда и тренер женске рвачке репрезентације.

Перовић је истакао да српско рвање поставља високе стандарде.

"Када се направе овакви успеси на кадетском такмичењу, сви су додатно мотивисани да наставе са напорним радом и постижу још боље резултате. У рвању је специфично управо то што се са сваког такмичења рвачи врате мотивисани да померају своје границе и покажу колико могу. Са таквим приступом и одличном стратегијом рада градимо нове шампионе. Српско рвање заиста поставља изузетно високе стандарде, а срце нам је пуно када видимо да је све више младих заинтересовано да почне да тренира овај спорт који пружа потпуну психофизичку изградњу и да се рвање враћа у сале у свом пуном сјају", закључио је Перовић.  

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се