Читај ми!

Петим Такмичењем у Рековцу завршена овогодишња Крос серија РТС-а

У Рековцу су у женској и мушкој конкуренцији победе славили Саима Мурић и Алдин Ћатовић из Новог Пазара, а апсолутни победници кроса су Румунка Кристина Балан и Алдин Ћатовић.

Завршен је 32. Крос РТС-а. После Сомбора, Параћина, Зајечара и Лесковца, такмичење у Рековцу било је пето из крос серије. Одржано је 27 трка уз учешће 640 такмичара.

На травнатој стази у Рековцу трчала су деца, основци, средњошколаци, сениори и сениорке, као и особе са посебним потребама. Пратило их је лепо, сунчано време, а организација такмичења била је на високом нивоу.

У Рековцу у женској конкуренцији победила је Саима Мурић из Новог Пазара која је задовољна својом такмичарском сезоном.
"Имала сам успешну серију кросева али и уличних трка. Ове године сам освојила два прва и три друга места у сениорској конкуренцији. У Рековцу је било изузетно лепо и топло време за овај период године. Висока температура понекад не прија када трчимо кросеве, али боримо се и са временом и са конкуренцијом. Веома сам задовољна победом.", истакла је за Први програм Радио Београда Саима Мурић, која није успела да постане укупни победник у женској конкуренцији иако је забележила две победе на Крос серији.

У трци сенира најбољи у Рековцу био је Алдин Ћатовић, из Новог Пазара, који је остварио и трећу победу, па је постао апсолутни победник кроса РТС-а.
Он је нагласио да је први пут трчао у Рековцу, на кросу кога краси масовност и традиција, јер траје 32 године.
"Било је одлично, задовољан сам, конкуренција је била јака и желим да одам признање и главним конкурентима Николи Раичевићу и Урошу Гутићу који су се такође добро борили. Стаза је била добра, долазим и следеће године на ваш крос.", рекао је Ћатовић у директном преносу кроса на Првом програму Радио Београда.

Румунка Кристина Балан укупни је победник Кроса у женској конкуренцији, а Алдин Ћатовић код сениора и њима су припала посебна признања.
Подсетимо, ове године крос је одржан у пуном формату и био је права афирмација атлетског спорта у Србији. Крос Кроз Србију и камп за децу из дијаспоре су такође успешно организовани ове године, тако да је Крос РТС оправдао епитет најмасовније атлетске манифестације у Европи.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво