Читај ми!

Почиње Светски шампионат у гађању ваздушним и малокалибарским оружјем

На Светском шампионату у гађању ваздушним и малокалибарским оружјем, које почиње данас у Каиру, Србију ће представљати 11 стрелаца у сениорској и шест у јуниорској конкуренцији. Биће то друга прилика за стрелце да освајањем најсјајнијих одличја обезбеде и пласман на Олимпијске игре у Паризу.

У сениорској концуренцији дисциплине ваздушна и МК пушка тростав Србију ће у женској конкуренцији представљати Андреа Арсовић, Теодора Вукојевић и Сања Вукашиновић, а у мушкој Милутин Стефановић, Миленко Себић и Лазар Ковачевић.

У дисциплини ваздушни и МК пиштољ наступиће Зорана Аруновић и Бранкица Зарић, а у мушкој Дамир Микец, Димитрије Гргић и Душко Петров.

У конкуренцији јуниорки на стрелишта ће изаћи Александра Хавран, Ања Кнежевић и Ања Поповић, а од јуниора Марко Ивановић, Алекса Ракоњац, Петар Ердеи.

За разлику од претходних Олимпијских игара, светски купови више нису у квалификационом циклусу, па ће стрелци квоте освајати на континенталним и светским шампионатима и ово им је друга прилика после недавно одржаног Европског првенства у Вроцлаву.

Српски репрезентативци ће 2023. шансе за освајање олимпијских виза имати још на Европском првенству ваздушним оружјем у Талину, на Европским играма у Кракову (све дисциплине) и на Светском шампионату у свим дисциплинама у Бакуу.

Кад је о 2024. години реч, уочи ОИ, на програму су три такмичења - континентални шампионат у гађању ваздушним оружјем у Ђеру и два олимпијска квалификациона турнира.  

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије