Читај ми!

Сајам спорта на Ади Циганлији, тродневна изложба свих спортова који егзистирају у Србији

Од петака до недеље у Београду се одржава 11. Сајам спорта у организацији Спортског савеза Србије. Очекује се да приредбу свих спортова који егзиситрају у Србији обиђе око десет хиљада људи.

Прослављени српски рвач и председник ССС Давор Штефанек каже за РТС да ће се Сајам спорта други пут одржати на отвореном на Ади Циганлији јер, како истиче, монго више спортова може да се прикаже него у затвореном простору и прими више посетилаца и деце која би да се опробају у разним спортовима.

Генерални секретар ССС Горан Марковић наводи да се на Сајму представљају сви спортови који егзистираију у Србији, а да је ове године једна од новина вештачка стена на коју ће деца моћи да се пењу као и вожња балоном.

Штефанек указује на то да ће моћи да се виде спортови који нису познати широј јавности, како би се приближили деци и подстакли их да се њима баве.

Одржаће се и првенство у рвању на песк, и један међународни меч између српске и хрватске рвачице.

Према његовим речима, као и обично малишани ће на сајму бити у прилици да упознају наше спортске шампионе.

Штефанек каже да би био задовољан када би на стотињак деце коју дођу на Сајам једно остало у систему спорта, додајући да сваке године на ту манифестацију дође око десетак хиљада људи. 

Споменуо је и да је започет рад на пројекту "Спортска мапа Србије" који требало да представља евиденцију свих спортова, спортске инфраструктуре и такмичара на територији земље.