Читај ми!

Формиран организациони одбор за Светско првенство у рвању

Рвачки савез Србије организовао је конститутивну седницу у Палати Србије поводом избора Организационог одбора за Светско првенство у рвању за сениоре које ће се одржати од 10. до 18. септембра у Београду. На турниру ће учествовати 2500 рвачица и рвача из 74 земаља.

За председника Организационог одбора изабран је Дарко Удовичић, помоћник министра за спорт и омладину. За директора такмичења изгласан је Милан Јелић, генерални секретар Рвачког савеза Србије, а технички секретар је Душица Ковачевић, секретар РСС-а.

Организациони одбор чине представници најважнијих институција као што је Давор Штефанек, олимпијски шампион и председник Спортског савеза Србије, Олимпијски комитет Србије Ђорђе Вишацки, град Београд односно члан већа за спорт Горан Спасојевић. Такође чланови су и Славиша Лакићевић начелник Управе саобраћајне полиције и Дејан Бојовић начелни управе полиције који се налазе на челу штаба МУП-а за организацију овог великог историјског догађаја.

Чланови су и представници Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, председник, Рајко Балтић, подпредседник и Вулешевић Драган, члан председништва.

Председник Надзорног одбора је Саво Затезало, селектор репрезентације за ветеране и бивши рвач, док је за председника Комисије за јавне набавке изабран Звонко Поповић.

На састанку је усвојен Правилник о раду Организационог одбора за Светско првенство за сениоре.

"Организациони одбор има пред собом озбиљан задатак организовања историјског спортског догађаја који ће се одржати у нашој земљи од 10. до 18. септембра. У Одбору се налазе озбиљни људи са дугогодишњим искуством у припремама и спровођењу овако великих спортских такмичења. Желео бих да се захвалим Министарству омладине и спорта Владе Србије на великој и изузетно значајној подршци, граду Београду и Влади Републике Србије" - изјавио је Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара