Читај ми!

Београд центар Европе – Почиње ЕП у кајаку

Београд од 23. до 26. јуна постаје центар Европе. Српска престоница угостиће више од 850 такмичара из 33 земље, а повод је - Европско првенство за јуниоре и сениоре до 23 године у кајак кану спринту. Домаћин првенства је Кајашки савез Србије, а такмичење се огранизује на регатној стази Савског језера на Ади Циганлији.

Кајакаши ће се надметати у две категорије: јуниори (узраста од 15 до 18 година) и млађи сениори (узраста од 19 до 23 године), а српска екипа већ има репутацију фаворита и то није без разлога. Наиме, 2017. године, када је Београд последњи пут био домаћин, репрезентација је освојила рекордних девет медаља - највише у историји кајака.

Према проценама стручног штаба, репрезентација Србије на овом такмичењу може освојити између три и пет медаља, а такмичиће се 30 наших спортиста (19 мушкараца, 11 девојака и стручни штаб који чини девет тренера), у 27 дисциплина.

Регатни ценар на Ади Циганлији затвара се у понедељак 20. јуна, већ наредног дана очекује се долазак репрезентација, а онда и старт такмичења 23. јуна.

Европско првенство организују Влада Републике Србије, Министарство омладине и спорта и Град Београд, под покровитељством ЈП Ада Циганлија.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво