Читај ми!

Марковић освојио два злата на ЕП у дизању тегова

Српски репрезентативац у бенчпресу Живорад Жика Марковић освојио је две златне медаље на Европском првенству у Бруку на Мури у Аустрији. Марковић је био једини такмичар из Србије, а одличја је освојио у категорији са најјачом конкуренцијом.

Марковић, који се такмичи у категорији 83-90 килограма, из Аустрије се враћа у Србију са златним медаљама у дисциплини дизања 155 и 135 килограма.

„На такмичењу у Аустрији била је тешка конкуренција, пошто су учествовали дизачи тегова из Словачке, Пољске, Јерменије, Шведске, Финске, али и Мађарске и Чешке, који су тренутно међу најјачима", рекао је златни српски такмичар.

Марковић је био једини такмичар из Србије, па је освајање две златне медаље још значајније, посебно што су освојене у категорији где је конкуренција најјача.

Иначе, Марковић је пре две недељe постао првак Москве на тамошњем Светском купу, а пре тога првак Европе на такмичењу „Руско пролеће" у Јекатеринбургу.

Он се спрема за Светско првенство на јесен у Берлину, где жели да освоји титулу.

„Жеља ми је, такође, да оборим светски рекорд и подигнем 171 килограм у својој категорији", рекао је Марковић за Танјуг.

Према његовим речима, Србија има добре такмичаре у бенчпресу и може се сматрати јаком земљом у том спорту.  

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво